Fitness

Fitness is bij BadBeek niet simpelweg een routine afwerken op verschillende apparaten, maar juist gericht trainen aan de hand van een persoonlijk schema of tijdens een uitdagende groepsles. Het is goed voor lichaam en geest: door sporten zit je niet alleen lekkerder in je vel, je zelfvertrouwen krijgt er ook een flinke boost van! BadBeek kijkt samen met jou naar jouw doelen en helpt je op een persoonlijke manier om deze te bereiken.

Persoonlijke begeleiding

Door de grote hoeveelheid losse gewichten is er bij BadBeek bewust gekozen voor begeleiding van trainers om sporters te helpen bij een juiste uitvoering van de oefeningen. Alle trainers zijn gecertificeerd, hebben ieder een eigen specialiteit en jarenlange ervaring met begeleiding binnen de sport.

Wat kan een trainer voor jou betekenen?

De trainers van BadBeek helpen je graag:

  • fittest: wat is je startpunt?
  • opstellen persoonlijk trainingsschema
  • uitleg apparatuur
  • doornemen van jou trainingsschema
  • geven van groepslessen
  • aanvraag personal training
  • motiveren en inspireren

Cardio

Tijdens cardiotraining ben je bezig met het verhogen van je hartslag met als doel het vergroten van de conditie en het uithoudingsvermogen. Dit doe je door middel van training op een lage intensiteit met een trainingsduur van minimaal 15 minuten. Met deze vorm van trainen stimuleer je de vetverbranding, met als gevolg gewichtsverlies. BadBeek heeft een uitgebreid aanbod cardio apparatuur, waaronder loopbanden, crosstrainers en fietsen.

Krachttraining

Krachttraining is te verdelen in 2 categorieën. Met krachttraining gericht op spiermassa werk je aan het opbouwen spieren door te trainen met veel gewicht en weinig herhalingen te doen. Tijdens deze vorm van training ontstaat hypertrofie, wat simpelweg betekent dat de spier zichtbaar groter wordt.

Met krachttraining gericht op krachtuithoudingsvermogen train je met minder gewicht en doe je meer herhalingen. Dit wordt vaak gebruikt voor afvallen, het onderhouden van de conditie en vergroten van de kracht. Deze vorm van krachttraining wordt o.a. veel gedaan door vrouwen, omdat je minder zichtbare spiergroei hebt maar je er wel sterker door wordt.

Functioneel trainen

Functioneel trainen is een van de beste manieren om je lichaam te trainen. Met deze trainingsvorm gebruik en versterk je spieren die je in het dagelijks leven ook gebruikt tijdens zogeheten “primary movements”. Denk hierbij aan oefeningen als deadlifts, squats, push-ups, burpees en planking die je zelfstandig kunt uitvoeren, maar ook groepslessen als bootcamp en HIIT besteden hier aandacht aan. Boven alles is functioneel trainen ook heel leuk: iedereen kan het doen en de mogelijkheden zijn eindeloos! Badbeek helpt jou graag met het verschillende oefeningen die jou uitdagen.

Blijf op de hoogte! SChrijf je in
statistieken